Wageningen Dialogue: Een gezondere mens en een gezonder voedselsysteem     
Hoe werken we samen aan een sterke voedselstrategie?

Hoe breng je als beleidsmaker bij LNV en VWS nu lokaal aanbod, de voedselomgeving en de benodigde wet- en regelgeving samen tot een sterke voedselstrategie?

Organisator Wageningen University & ResearchWageningen Food & Biobased ResearchWageningen Environmental ResearchWageningen Economic Research
Datum

di 23 mei 2023 14:30 tot 16:30

Locatie Wageningen Economic Research Den Haag / WTC The Hague

 

Onze Nederlandse voedselproductie lijkt nog onvoldoende afgestemd op de ingezette transitie naar een plantaardiger, gezonder en ook duurzamer voedselpatroon. In deze sessie verkennen we hoe we de transitie in de productie en verwerking van ons voedsel én de consumptieshift beter op elkaar aan laten sluiten. Tegen welke dilemma's lopen beleidsmakers aan? Hoe dragen wetenschappers bij aan het leggen van deze puzzel? Welke puzzelstukjes ontbreken er nog?

Deze dialoogsessie is een interactief gesprek tussen beleidsmakers en onderzoekers die actief zijn op het terrein van voeding, duurzaamheid en gezondheid. Het gesprek draait om het uitwisselen van kennis, het opdoen van inspiratie en het vergroten van wederzijds begrip. 

Deze sessie is op uitnodiging. Bij vragen over de inhoud of aanwezigheid, neem graag contact op met Rens Koele, rens.koele@wur.nl of met Laura Witlox, laura.witlox@wur.nl.

https://www.wur.nl/nl/activiteit/hoe-werken-we-beter-samen-aan-een-gezondere-mens-en-een-gezonder-voedselsysteem.htm