Future of Europe Event
Is there a future for the young farmer in Europe? 

Monday 30 May 2022 | 15.30-19.00hrs
Live on Wageningen Campus

 

Is er toekomst voor jonge boeren in Europa?

De ontstellende situatie in Oekraïne maakt weer eens duidelijk hoe belangrijk de landbouw in Europa en samenwerking tussen landen is voor duurzaam, gezond en betaalbaar voedsel. Maar naast de huidige crisis, kent ons voedselsysteem ook veel lange termijn vraagstukken: Hoe ziet boeren er in de toekomst uit? In deze Future of Europe meeting op 30 mei gaan we daarover in Wageningen in gesprek.

 

Op initiatief van BASF host WUR maandag 30 mei dit Future of Europe event, waarbij we de dialoog aangaan over de verschillende manieren waarop partijen kunnen bijdragen aan de verduurzaming van de akkerbouw en (glas)tuinbouw. En jij kan aan dit gesprek deelnemen!

Praat mee en lever input!

Met dit event leveren we namelijk gezamenlijk input voor de Conference on the Future of Europe, een initiatief van de Europese Commissie en het Europese Parlement. Van primaire productie tot aan consument: de boeren in Europa spelen een belangrijke rol voor het voedsel dat dagelijks op tafel staat, zowel voor Europa als voor de rest van de wereld. De EU wil het voedselsysteem verduurzamen en initieerde de ‘Farm2Fork’ strategie die de komende jaren steeds meer vorm krijgt.

Welkom jonge boeren en studenten

Door in Wageningen dit gesprek aan te gaan, krijgen betrokken jongeren op het gebied van o.a. landbouw, natuur, voedselsystemen en beleid de kans om mee te discussiëren over dit onderwerp. We verwelkomen daarom specifiek jonge boeren en studenten: Het is tenslotte jullie toekomst. Laten we met een open insteek in dialoog gaan: ​​​​​​

  • Hoe ziet volgens jou de toekomst voor de volgende generatie boeren er uit?

En verrijk jezelf door naar anderen te luisteren.

  • Wat zou er volgens jou in de kern van dit systeem moeten zitten?
  • En hoe kan zich dat vertalen naar een goed inkomen voor de boer van de toekomst én voldoende voedsel voor de wereld?

Locatie
Het event vindt plaats in Omnia, Wageningen ‘Where Science Meets Society’. Voor hen die de bijeenkomst niet fysiek kunnen bijwonen, komt er een livestream beschikbaar. Interactie is op die manier echter beperkt mogelijk.

Registratie
Wil je graag deelnemen aan deze discussie, geef je dan nu op. Gezien het beperkt aantal plaatsen willen we je erop wijzen dat deelname pas mogelijk is na bevestiging.