Landbouw en natuur verkiezingsdebat 2023

Is de impact van de veestapel op het milieu te groot? Moet landbouw meer verweven worden met de natuur? Kan Nederland een wereldspeler blijven op het gebied van voedselproductie of is het voor de natuur en het klimaat beter om een andere richting op te gaan? En wat betekent dat dan voor het wereldwijde voedselvraagstuk en onze dagelijkse maaltijd? 

Landbouw en natuur waren jarenlang een ondergeschoven kindje in de vaderlandse politiek maar de laatste jaren is dat radicaal veranderd. Onder meer de stikstofcrisis zorgde voor verhitte debatten, grote boeren protestacties, natuurbescherming die werd afgedwongen in de rechtszaal en de opkomst van de Boer Burger Beweging.

Wageningen University & Research (WUR) organiseert samen met het AD, de Gelderlander en de andere aangesloten regionale kranten het landelijke Landbouw- en natuur verkiezingsdebat op basis van de grote dilemma’s rondom landbouw en natuurOp dinsdag 14 november debatteren de woordvoerders Landbouw, natuur en voedselveiligheid hierover. Het debat vindt plaats in Wageningen bij het dialoogcentrum Omnia van WUR. 

Hier nog wat praktische informatie: 

Datum

14 november

Tijd

19:30 – 21:00, gevolgd door een borrel

Locatie

Omnia – Wageningen Campus

Adres

Hoge Steeg 2, Wageningen